Després de vuit mesos de tragèdia, ja hi ha hagut prou temps perquè la investigació econòmica acadèmica hagi pogut fer el que li toca, el que ens toca: estudiar els fonaments de la crisi, caracteritzar-ne els resultats i, en la mesura del possible, identificar vies de sortida o línies de solució. Aquestes són algunes de les principals conclusions a què hem arribat:
Hem identificat una major devastació econòmica en els trams més dèbils de l’estructura empresarial i ocupacional, és a dir, a les microempreses i a les pimes, i en les persones amb menys protecció laboral i ingressos salarials, generalment menys qualificades.
La dinàmica de destrucció/aturada de llocs de treball per sectors d’activitat posa de relleu que aquells sectors que s’han mostrat més flexibles amb la instauració de pràctiques remotes o virtuals de treball, producció i atenció a la demanda són els que han patit menys els efectes negatius de la crisi.
Per llegir l’article d’opinió complet d’en Joan Torrent-Sellens, catedràtic d’economia de la UOC, entra en el següent enllaç:
https://www.leconomic.cat/article/1874525-transicions-i-economies-de-pandemia.html