Actualitat

Eduard Conti, economista expert en finances personals: “El que ara diferencia econòmicament les persones no és el que guanyen, sinó el que tenen”

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Eduard Conti, expert en finances, ha estat director financer durant anys i actualment exerceix d’assessor. En el programa La primera pedra, Conti ha analitzat com la riquesa ha deixat de dependre tant de la feina i cada cop ho fa més de la possessió d’actius.

“Vivim un canvi econòmic molt profund”, assegura Conti, qui destaca que, tradicionalment, la manera principal de tenir més ingressos era treballar i progressar professionalment. Ara, però, “el que diferencia econòmicament les persones no és el que guanyen, sinó el que tenen”.

L’expert parla de l’economia dels actius, en què el factor clau ja no és el salari, sinó el que es té. “El creixement de l’economia beneficia principalment els qui ja tenen actius”, perquè es revaloren més de pressa que els sous. “Qui posseeix actius es fa cada vegada més ric sense fer res“, afirma l’economista.

 

L’ascens social, cada cop més difícil

Aquest model dificulta l’ascens social, especialment als joves: “Sense ajuda familiar o un préstec és impossible entrar al mercat immobiliari“. Això fa que molta gent busqui alternatives per generar ingressos més enllà d’un sou. “És important fer treballar els diners i invertir, per molt poc que sigui”, recomana Conti, afegint que “no podem confiar només en la feina per aconseguir estabilitat financera“.

El capitalisme actual, conclou, s’ha desplaçat cap a un sistema en què el més important ja no és produir, sinó posseir i revalorar actius. “Si no cuidem la nostra economia, ens serà molt difícil millorar la situació financera en el futur”.

Entra en el següent enllaç per escoltar les paraules d’Eduard Conti.