Actualitat

A partir del novembre Hisenda exercirà un major control sobre els deutes i els pagaments dels autònoms

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

La pròxima setmana entren en vigor els canvis tècnics en l’Agència Tributària que l’hi permetrà saber en temps reals quan abonen els autònoms els seus deutes. Hisenda amplia així el seu control sobre la informació bancària dels professionals

A partir del novembre, Hisenda tindrà un major control sobre els deutes i els pagaments dels autònoms. Tal com va avisar el ministeri d’hisenda en la seva última ordre, la pròxima setmana entrarà en vigor els canvis en el mecanisme pel qual es confeccionen els pagaments de deutes efectuats amb l’agència tributària. “El que s’implementarà el pròxim mes és un coneixement més ràpid sobre la informació bancària dels contribuents, de manera que puguem conèixer a l’instant el moment en què ha efectuat el pagament que tenia pendent“, van explicar fonts oficials de l’administració. Es tracta d’una millora del “número de referencia completo (NRC)” que s’emmarca dins del Pla de Control Tributari 2021, amb el que hisenda marca les directrius per modificar alguns dels seus procediments per la detecció i prevenció del frau en els negocis al llarg d’aquest any.

La nova normativa, efecte especialment els treballadors per compte propi, ja que és un instrument que poden utilitzar per pagar a l’últim minut declaracions com la renda o les autoliquidacions trimestrals de l’IVA o IRPF, inclús els deutes, i per això els professionals hauran d’estar al corrent d’aquestes modificacions quan vagin a abonar l’import. El NRC és un codi de 22 dígits que permet als contribuents fer un pagament a l’agència tributària fora de termini de domiciliació. A partir d’ara, la normativa estableix que serà l’agència estatal d’administració tributària la que passarà a ser l’emissora de la NRC.

Es tracta d’un canvi gradual que s’anirà incorporant en tots els tràmits els quals poden accedir els autònoms. La modificació suposarà un major control sobre els pagaments efectuats i permetrà a l’AEAT disposar d’una informació pràcticament immediata dels pagaments realitzats a través de les entitats.

 

Article de premsa d’Andrea González: https://www.autonomosyemprendedor.es/articulo/actualidad/partir-noviembre-hacienda-ejercera-mayor-control-deudas-pagos-autonomos/20211025132634025356.html