Actualitat

Així pots demanar que Hisenda et torni els diners de l’IRPF de les mutualitats

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

La campanya de la Renda 2023-24 està en marxa des de l’abril, però molts contribuents potser no saben que es poden desgravar una quantitat important en la declaració. Es tracta dels pensionistes que van fer aportacions a mutualitats laborals i van pagar més IRPF del que els pertocava entre el 1967 i el 1978.

Aquestes persones també poden demanar la devolució de les aportacions que han fet de més durant els últims cinc anys, des del 2019. En molts casos, es poden recuperar entre 3.000 i 4.000 euros. Us expliquem com fer-ho.

Com demanar la devolució

Pel que fa al 2023, els mutualistes ja veuen aplicada automàticament la reducció a l’esborrany de la declaració. En cas que ja s’hagi presentat sense tenir-ho en compte, s’ha de demanar una rectificació. En el cas dels quatre anys anteriors, cal demanar la devolució a través d’un formulari en línia que ha habilitat l’Agència Tributària.

Es tracta d’una opció molt senzilla en què només cal identificar-se i introduir un número de telèfon i un número de compte. No cal aportar cap altra documentació, ja que Hisenda treballa juntament amb la Seguretat Social per comprovar cada cas, calcular quina quantitat pertoca a cadascú i fer la devolució.

Els hereus també tenen dret a demanar-ho. En canvi, hi ha alguns pensionistes que no es poden beneficiar d’aquest ajustament. Són els que rebin pensions de viduïtat o no contributives, els funcionaris (classes passives) i els autònoms.

https://www.rac1.cat/societat/20240502/133593/aixi-pots-demanar-hisenda-torni-diners-irpf-mutualitats.html