Actualitat

Aquestes són les deduccions de despeses que Hisenda normalment rebutja en els autònoms

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

En la declaració de l’IVA o IRPF, els autònoms poden deduir-se algunes despeses relacionades amb la seva activitat. Tot i això, diferents experts i assessors fiscals asseguren que hi ha moltes despeses que hisenda rebutja en cas de comprovació

Hisenda ha realitzat més d’1,4 milions de comprovacions aquest any, les quals la majoria són a autònoms i a petites empreses. Les actuacions dirigides a negocis es poden posar en marxa per diferents motius i indicis relacionats amb un possible frau fiscal que normalment també acaben amb una comprovació de les deduccions practicades en les declaracions d’impostos, des de l’IVA a IRPF o Societats.

Per tant, si un organisme públic de la recaptació d’impostos comprova els comptes d’un autònom, aquest ha de tenir la documentació suficient per acreditar que les deduccions que ha practicat en l’últim any, inclòs en exercicis anteriors, estan directament vinculades a la seva activitat, ja que si no la devolució podria ascendir a milers d’euros. Els experts asseguren que si es tracta d’un requisit per acreditar la deducció d’una despesa, el procediment és pràcticament automàtic i en molts casos és molt difícil de salvar, ja que ho porta a terme una màquina.

La factura del mòbil; la compra, manteniment, reparació i carburant d’un vehicle; pàrquings; menjars amb clients; viatges de negocis; trajectes en taxi, són només algunes de les despeses de la llista de requisits que reben cada any els autònoms, en els que hisenda sol·licita una justificació minuciosa que realment s’han destinat al negoci, però com que no hi ha forma tan detallada d’acreditar-lo, moltes vegades acaben en liquidació. 

Per continuar llegint entra aquí.