Actualitat

Avís de seguretat per a la Campanya Renda 2023

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Durant la Campanya de la Renda 2023, recorda que els ciberdelinqüents poden intentar enganyar-te suplantant a l’Agència Tributària per mitjà de correus electrònics (phishing) o SMS (smishing) fraudulents.

Recorda, l’Agència Tributària:

  • No sol·licita per correu electrònic o SMS informació confidencial, econòmica o personal, números de compte ni números de targeta, ni adjunta annexos amb informació de factures o altres tipus de dada.
  • Mai realitza devolucions a targetes de crèdit o dèbit, ni utilitzant BIZUM.
  • Mai cobra import algun pels serveis que presta
  • Si has sol·licitat una cita, l’Agència Tributària pot posar-se en contacte amb tu telefònicament. En el cas de la Campanya de Renda, el telèfon des del qual et podem trucar és el 810520052 (o des del 917276222 si ens has facilitat un número de telèfon estranger)

 

Què fer si en Campanya de Renda:

  • Reps un correu electrònic suposadament enviat per l’Agència Tributària: no descarreguis documents o fitxers adjunts al correu i no punxis en els enllaços que et manin per rebre devolucions. En qualsevol cas, si et demanen informació confidencial, esborra-ho.
  • Reps un SMS suposadament enviat per l’Agència Tributària amb enllaços per rebre devolucions d’impostos o si et sol·liciten informació confidencial: esborra-ho.

 

En cas d’identificar algun tipus de frau, agraïm la col·laboració ciutadana informant a través dels canals habilitats a Agència Tributària: Col·labora per evitar el frau per Internet.

Per a més informació pots consultar l’Avís de Seguretat.