Actualitat

Com obtenir el kit digital d’Hisenda per a autònoms: 3.000 euros i un ordinador per complir aquest requisit

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

El programa Kit Digital s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. Està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d’euros, finançat per la Unió Europea mitjançant els fons NextGenerationEU. Té com a objectius modernitzar el teixit productiu espanyol, afavorir-ne el creixement i la presència en nous mercats.

 

Quant puja l’ajuda?

Amb l’ajuda del Kit Digital podràs comptar amb un mínim de 3.000 euros i fins a 29.000 euros per invertir en la digitalització de la teva empresa, segons el segment al qual pertanyi.

La quantia de l’ajut per a les empreses pertanyents al segment III era, a l’origen, de 2.000 euros, però amb la modificació de l’ordre de bases del Programa Kit Digital es va ampliar a 3.000 euros. Aquest augment té caràcter retroactiu, és a dir, les empreses que ja hagin demanat l’ajuda i, fins i tot, hagin consumit el bo digital, poden sol·licitar l’ampliació de 1.000 euros a partir de juny de 2024. Per sol·licitar-ho han d’entrar al seu expedient, seleccionar el botó habilitat per fer-ho i signar la conformitat. En aquest cas, la concessió és automàtica.

 

Com sol·licitar el Kit Digital?

  1. Registra’t a la plataforma Accelera pime i fes el test de diagnòstic digital per comprovar el teu nivell de digitalització.
  2. Consulta les solucions de digitalització disponibles que s’adaptin millor a les necessitats del teu negoci i el catàleg d’agents digitalitzadors que t’ofereixen aquests serveis.
  3. Presenta la sol·licitud d’ajuda a la seu electrònica de Red.es ( seu.red.gob.es ) si compleixes els requisits requerits.
  4. Un cop concedit el bo, tria un agent digitalitzador autoritzat i signa un acord perquè gestioni les solucions digitals que hagis triat.

Quins són els requisits?

  • Ser una petita empresa, microempresa o autònom. En futures convocatòries també s’hi inclouran les mitjanes empreses.
  • Complir els límits financers que defineixen les categories d’empresa
  • Estar en situació d’alta amb l’antiguitat mínima que estableix cada convocatòria
  • No estar considera una empresa en crisi
  • Estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social
  • No superar el límit d’ajuts de petita quantia

 

Si vols saber què pots fer amb el bo digital a l’empresa o com presentar la sol·licitud per ser agent digitalitzador, entra en el següent enllaç: Com obtenir el kit digital d’Hisenda per a autònoms: 3.000 euros i un ordinador per complir aques… (elnacional.cat)