Actualitat

El Banc d’Espanya es pronunciarà sobre si les despeses hipotecàries s’han de retornar amb interessos

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

El Banc d’Espanya acaba d’admetre una reclamació contra CaixaBank, l’únic banc que, per defecte, està retornant les despeses hipotecàries. Tot i això, reconeix el dret del client a què es restitueixin aquests fons, però retorna la despesa sense els interessos legals, que actualment estan en el 4,08%.

La reclamació l’ha posat l’associació de consumidors Asufin, que recorda que en alguns casos que venen de lluny, els interessos de demora poden apropar-se a la quantitat total que s’abona al client.

Quan el client mostra les factures i el contracte a CaixaBank, el banc procedeix a abonar els imports per aquestes despeses, donant l’opció de reduir la despesa existent si és que hi ha alguna vigent. Tot i això, hi ha casos que ho fa sense els interessos de demora, que és el que ha reclamat Asufin davant el Banc d’Espanya.

Per la seva part, al contrari del que critica Asufin en la seva reclamació davant el supervisor, CaixaBank argumenta que, tot i que en casos puntuals pot no haver estat així, de forma general s’arriba a acords en els jutjats i es paguen els interessos.

En aquest cas, per tant, el que es tracta d’aclarir és si la devolució de les despeses hipotecàries s’han de fer amb interessos. Tot i això, hi ha certs caos en les reclamacions per aquest concepte.

A Barcelona hi ha un termini de prescripció de 10 anys, així que es pot continuar reclamant, però a la resta d’Espanya el termini és de 5 anys, i algunes entitats utilitzen aquest criteri per rebutjar sol·licituds.

Continua llegint en el següent enllaç: https://www.elconfidencial.com/empresas/2024-04-24/banco-espana-bde-gastos-hipotecarios-intereses_3872148/