Actualitat

El Banc d’Espanya ho aclareix: la comissió que et cobren els bancs (i no és legal)

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

L’organisme oficial avisa que els bancs no estan autoritzats a cobrar per aquesta operació

Actualment, tenir els diners al banc és gairebé una obligació per fer tot tipus d’operacions. Tot i això, hi ha molts clients descontents amb certes pràctiques de les entitats bancàries.

Una és el cobrament de comissions, que no sempre compten amb la transparència adequada. Per donar llum a l’assumpte, des del Banc d’Espanya han llançat un avís perquè els usuaris tinguin en compte què és legal i no és.

A aquest avís s’uneixen algunes resolucions del Tribunal Suprem. Hi ha una comissió en particular que els bancs no poden cobrar. Això sí, no tots els clients coneixen aquest fet i molts acaben passant pel cèrcol per no reclamar.

 

Aquesta és la comissió que el banc no et pot cobrar

Des del Banc d’Espanya pretenen ser clars sobre això. Per aquest motiu, han llançat un avís sobre els ingressos en efectiu efectuats en un compte aliè. Aquesta operació és una de les que els usuaris, de manera general, segueixen duent a terme.

En cas que la vostra entitat bancària us hagi informat que heu de pagar una comissió per aquest tipus d’operació, us podeu negar. L’organisme oficial avisa que el banc no pot cobrar cap mena de comissió per fer-ho.

La raó és que l’ingrés en efectiu és considerat un servei de caixa. És a dir, és inherent al contracte de compte que tinguis amb la teva entitat, sigui quina sigui aquesta.

 

Article de premsa complet aquí.