Actualitat

El IEC publica un nou diccionari en línia amb els mots essencials de la llengua catalana

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

L’obra inclou 39.300 mots seleccionats entre els més de 70.000 articles que conté el DIEC i es presenta com una eina de consulta pràctica

La Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha publicat un nou diccionari en línia que es presenta com una eina de consulta pràctica. És el Diccionari Essencial de la Llengua Catalana (DEIEC), una obra que parteix del cabal lèxic recollit al Diccionari Manual de la Llengua Catalana, editat pel IEC l’any 2001, i hi incorpora les actualitzacions del Diccionari de l’Institut dels Estudis Catalans (DIEC) i les novetats de la Gramàtica de la Llengua Catalana (GIEC) i de l’Ortografia Catalana (OIEC).

L’obra és de contingut normatiu i, segons Nicolau Dols, president de la Secció Filològica del IEC, serà una eina de gran utilitat. “Té unes novetats, unes eines noves que fins ara no podíem aplicar al DIEC, i ara l’estrenam”, explica en declaracions a VilaWeb.

El nou diccionari és adreçat a un públic ampli i conté orientacions sobre la manera de fer servir els mots i exposa exemples i combinacions lèxiques que poden ser especialment útils per a escriptors, periodistes, professors i estudiants de català.

 

Per més informació: https://www.vilaweb.cat/noticies/iec-nou-diccionari-linia-mots-essencials-llengua-catalana/