Actualitat

El proper 31 de març finalitza el termini per presentar el model 720 corresponent a l’any 2021.

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Recordi que fins al proper 31 de març de 2022 s’ha de presentar el model 720 (Declaració Informativa. Declaració sobre béns i drets situats a l’estranger) corresponent a l’any 2021. A aquests efectes, recordi que:

  • Estan obligades a presentar aquesta declaració les persones que a 31 de desembre del 2021 tenien comptes bancaris (per exemple, un dipòsit), valors (per exemple, accions o fons d’inversió) o immobles a l’estranger valorats en més de 50.000 euros.
  • Si un contribuent ja va presentar el model 720 l’any passat o anys anteriors, només cal tornar-lo a presentar si el valor conjunt d’algun dels seus grups de béns (comptes, valors o immobles) ha augmentat en més de 20.000 euros respecte al que va informar en la darrera declaració, o bé si ha deixat de ser titular o autoritzat d’algun dels béns declarats.

L’obligació de tornar a declarar només afecta els “grups de béns” amb variacions. Així, si a la declaració d’un exercici anterior un contribuent va informar d’immobles i de dipòsits (perquè cadascun d’aquests grups superava els 50.000 euros) i el 2021 només els comptes han patit canvis, únicament haurà d’informar d’aquestes (sempre que el seu valor hagi augmentat en més de 20.000 euros respecte a l’anterior declaració).

Com haurà llegit a la premsa, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha resolt que les sancions aplicables fins ara relatives al model 720 són contràries al dret comunitari per la seva elevada quantia i no es poden exigir. Tot i això, sàpiga que l’obligació de presentar el model continua existint i que està previst que en breu s’aprovi un nou règim sancionador, menys onerós.

 

 

Premi aquí per accedir a un apartat d’ajuda que l’Agència Tributària ha habilitat a la seva pàgina web, des del qual podreu presentar aquest model, aportar documentació complementària i obtenir més informació sobre com presentar-lo i declarar béns.