Actualitat

Els advocats catalans revelen la manera més ràpida de fer fora un okupa de casa teva

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

L’ocupació il·legal és un fet que preocupa molt a les famílies. Es tracta d’un tema d’actualitat constant que no sembla tan senzill de solucionar. Si t’hi veus afectat, un grup d’advocats catalans et donen les claus perquè el desallotjament es faci tan de pressa com sigui possible.

Entre la població hi ha cert desconeixement sobre la manera de procedir quan té lloc un episodi d’aquestes característiques. Tampoc estem al corrent sobre el temps que necessitarem per recuperar la propietat que ens pertany. Tal com indiquen els professionals de Marín i Mateo Advocats, aquest delicte està regulat tant a l’esfera penal com a la civil.

 

La manera més ràpida de recuperar la teva casa

Si ens ocupen un habitatge que exerceix de primera o segona residència, o fins i tot si estigués deshabitat, però emprant la violència, la solució seria més senzilla. Amb l’assistència de la policia o a través de mesures cautelars es podria fer fora els okupes, apunten des d’aquest despatx d’advocats.

Quan consisteixi en una usurpació de la propietat, caldria distingir entre diverses opcions en funció del tipus de titularitat. Si el demandant és una persona física indiquen que el més adequat seria decantar-se pel desnonament ‘express’. Així, es rebaixarien de manera important els terminis.

Però, si és una persona jurídica, tant el judici per precari com el procés penal s’allargarien en excés. En qualsevol cas, la solució més interessant seria el judici de desnonament per precari. Sobretot perquè l’apel·lació al procés penal acabaria demorant massa la recuperació de l’immoble.

 

Desnonament ‘express’ per la via civil

El desnonament ‘express’ compta amb molt pocs anys. Des que es comunica la demanda, els llogaters tenen cinc dies per presentar el títol d’ocupació. Si no ho fa, el jutge dictarà un acte en què determini el llançament com més aviat millor.

 

Per continuar llegint entra en el següent enllaç.