Actualitat

Els autònoms ja no podran presentar a partir de l’1 de gener la declaració d’IVA en format paper

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Després de la modificació de l’ordre HAP/2194/2013, des del gener de 2023 només serà possible presentar l’autoliquidació de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) per via telemàtica. El model 303 ja no podrà presentar-se en paper

Una de les grans obligacions que tenen els treballadors per compte propi durant tota la seva vida és presentar davant d’Hisenda els diferents models fiscals que se li sol·licita. Un dels documents més importants per estar al corrent de pagament amb l’Agència Tributària és el model 303, que s’utilitza per realitzar l’autoliquidació de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA). A partir de l’1 de gener de 2023, únicament serà possible la seva presentació per via telemàtica, ja que des d’aquesta data s’eliminarà la possibilitat de fer-lo mitjançant el paper imprès.

Aquesta novetat s’aplicarà a les autoliquidacions del model 303 corresponents a l’exercici 2023 i següents. Per la seva correcta presentació, per tant, serà imprescindible disposar d’un certificat digital que permeti la identificació telemàtica del treballador autònom.

 

Això no és tot, a partir de l’1 de gener de 2023 també entrarà en vigor l’ordre HFP/1124/2022, de 18 de novembre, la qual consisteix en la introducció de diferents modificacions tècniques. I aplicarà per primer cop a les autoliquidacions de l’Impost sobre el Valor Afegit -models 303 i 322., corresponents als períodes de liquidació que comencin a partir d’aquesta data i a la declaració –  resum anual -model 390-, corresponent a l’exercici 2022.

Tot i això, segons els experts, els autònoms no s’han de preocupar per aquesta classe de canvis, ja que els models estan automatitzats.

 

Per llegir l’article complet i saber com presentar el model 303 de forma telemàtica entra en el següent enllaç:
https://www.autonomosyemprendedor.es/articulo/tus-finanzas/autonomos-podran-presentar-partir-1-enero-declaracion-iva-formato-papel/20221128151711028348.html