Actualitat

La Seguretat Social deixa clars els beneficis que tens si has fet la ‘mili’

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Tots sabem que des de l’any 2001 el servei militar ja no és obligatori a Espanya quan els joves arriben a la majoria d’edat. La veritat és que aquest període en què van passar molts joves la famosa mili, els portarà una sèrie de beneficis. Especialment, un avantatge en l’accés a la jubilació, i més si parlem de la jubilació anticipada.

El cas és que la Seguretat Social considera que aquest temps en què aquells joves van fer la ‘mili’ ha d’estar inclòs com a temps cotitzat. I amb tot, aquests ciutadans que han fet la mili tenen dret a abandonar el mercat laboral cobrant una jubilació anticipada.

 

L’avantatge que atorga la Seguretat Social als qui hagin fet la ‘mili’

Si ens fiquem a la pàgina web de l’Institut nacional de la Seguretat Social, aquesta diu el següent: «Els períodes de servei militar o de prestació social substitutòria es comptabilitzaven per assolir el període de cotització específic en el cas d’una jubilació anticipada. O bé voluntària o forçosa, i amb el límit màxim d’un any», es pot llegir a l’esmentat portal.

Amb tot, els beneficiaris poden sumar un any més de cotització i així calcular quant cobraran de pensió, encara que sempre dins d’uns requisits. Per gaudir d’aquest avantatge de la mili, hem d’estar molt atents al que recalca la Seguretat Social a la seva web.

Recordem que per jubilar-se abans de l’edat ordinària el sol·licitant ha d’haver cotitzat com a mínim 35 anys. Com tots sabem, dos han de ser compresos en els 15 anys anteriors.

Tot i això, el que provoca aquest fet és sumar anys a la cotització, però no millorarà la penalització aplicable a aquesta quantitat per deixar de treballar abans de temps.

 

Per saber com demanar la jubilació anticipada sumant el servei militar entra aquí.