Actualitat

La Seguretat Social treu un simulador perquè els autònoms calculin la seva futura quota per ingressos reals

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Els autònoms poden tenir una orientació sobre la quota que pagaran a la Seguretat Social a partir de l’1 de gener del 2023 sota el nou sistema de cotització per ingressos reals. Aquest és el nou simulador que ofereix la Tresoreria en el portal públic ‘Import@ss’.

Només queda un mes perquè els autònoms comencin a cotitzar en funció dels seus rendiments nets. Seguin el calendari d’implantació d’aquest nou sistema, la Seguretat Social acaba de llençar un simulador perquè els treballadors per compte propi comencin a preveure quina seria la seva quota a partir de l’1 de gener. La simulació, va explicar la Tresoreria, “és informativa”. La quota que apareix en el simulador es farà basant-se en una previsió d’ingressos pel pròxim any i es mostrarà sense tenir en compte que després s’haurien d’aplicar les deduccions. Aquest detall és important perquè la quota definitiva es calcularà d’acord amb els rendiments nets, és a dir, ingressos menys despeses. Tanmateix, tot i que la informació que ofereix el simulador no és exacte, pot ser útil per fer-se una idea de la futura quota a pagar. A més, qualsevol autònom té l’opció d’introduir en el simulador les dades dels rendiments nets de la seva última declaració de renda i saber si ha estat cotitzant més o menys respecte al que haurà d’aportar a la Seguretat Social el pròxim any.

Els autònoms podran trobar aquest simulador de quotes a l’àrea pública de la Tresoreria, també coneguda com a ‘Import@ss’. Portal digital on els treballadors per compte propi gestionaran íntegrament aquest nou sistema el pròxim 2023. Els autònoms que desitgin preveure els seus ingressos podran accedir a la calculadora de la Seguretat Social en el següent enllaç:

https://portal.seg-social.gob.es/wps/portal/importass/importass/tramites/simuladorRETAPublic

 

Article de premsa d’Álvaro Pérez-Alberca del 01/12/2022:
https://www.autonomosyemprendedor.es/articulo/actualidad/seguridad-social-lanza-simulador-que-autonomos-calculen-futura-cuota-ingresos-reales/20221130163908028377.html