Actualitat

Les noves ajudes als hipotecats amb dificultats: quines són i qui se’n pot beneficiar

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

El govern espanyol ha aprovat noves mesures que beneficiaran un milió de llars a qui els costarà fer front a l’encariment de les quotes de la hipoteca

Més d’un milió de llars es podran acollir a les noves mesures que el govern espanyol i la banca han estat negociant els últims mesos. Són famílies hipotecades a qui els costarà fer front a l’encariment de les quotes per la pujada dels tipus d’interès, que en molts casos pot suposar 200 o 300 euros més cada mes.

Aquestes són les claus de l’acord, que encara han de subscriure les entitats bancàries i del qual s’han de tancar alguns serrells.

Què s’ha aprovat?

Les ajudes aprovades es canalitzen per dues vies. La primera, a través del Codi de Bones Pràctiques, en vigor des del 2012, que s’ha actualitzat. Aquest està dirigit a famílies vulnerables.

La segona, a través d’un codi nou, pensat per a famílies en risc de vulnerabilitat per l’increment de la hipoteca.

Mentre que en el primer codi les mesures seran permanents, en el segon només tindran una vigència d’un any: de l’1 de gener al 31 de desembre del 2023.

Qui es pot acollir al Codi de Bones Pràctiques?

Per acollir-se a les mesures del Codi de Bones Pràctiques que ara s’ha modificat, les llars han de tenir una renda inferior a 25.200 euros anuals. A més, han de dedicar més del 50% de la renda mensual al pagament de la hipoteca, amb habitatges de fins a 300.000 euros.

Per saber les mesures que inclou el codi i altres qüestions entra en el següent enllaç:
https://www.ccma.cat/324/les-noves-ajudes-als-hipotecats-amb-dificultats-quines-son-i-qui-sen-pot-beneficiar/noticia/3197518/