Actualitat

Les quatre maneres d’estalviar “molts diners” en l’impost de successions

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Alejandro Ebrat, advocat expert en successions, publica ‘Herencias felices’ (Deusto), on repassa tot el que cal saber sobre impostos, herències i testaments, per evitar ensurts

Ja sabem que l’impost de successions és molt sensible a l’opinió pública per la gran diferència de condicions que hi ha entre les comunitats autònomes. Hi ha alguns procediments totalment legals que cal saber per estalviar diners amb aquest impost. És un dels temes que explica l’advocat Alejandro Ebrat, especialista en tributs, expert en herències i testaments i vicepresident de l’Associació Catalana d’Experts en Successions, al seu nou llibre, Herencias felices (Deusto).

Ebrat, amb dècades d’experiència al sector, ha parlat a RAC1.cat dels principals consells que cal tenir en compte “per estalviar molts diners amb l’impost de successions”. Són alguns aspectes que ha de tenir present  aquell qui ha de donar en herència, és a dir, són advertències que cal tenir en compte abans de fer testament. Les repassem.

Les quatre claus bàsiques per estalviar diners:

  1. No fer el testament més comú de tots, que és que jo li deixo tot a la meva dona o marit, i quan falti passarà als fills.
  2. Dividir el patrimoni al màxim.
  3. Separar l’empresa familiar del patrimoni personal.
  4. Jugar amb les donacions en vida.

 

Rosanna Carceller Escuder 16/11/2022.
https://www.rac1.cat/economia/20221116/102402/estalviar-diners-impost-successions-testament-herencia-advocat-alejandro-ebrat-llibre.html