Actualitat

Ni una gota perduda

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

The Blue Dots aplica la intel·ligència artificial a l’agricultura i desenvolupa un sistema de monitoratge dels camps per optimitzar el consum d’aigua i de fertilitzants i per millorar el rendiment de les collites

L’escassedat d’aigua és un problema greu i real a la Terra. Cada gota compta. Segons un informe de les Nacions Unides, l’agricultura acapara el 70% dels recursos d’aigua dolça. La indústria i el consum domèstic representen el 20% i el 10% restant, respectivament. Vetllar per un ús eficient de l’aigua en l’agricultura té un impacte enorme sobre el seu consum total. A Catalunya, hi ha una superfície de reg agrícola de prop de 350.000 hectàrees. No existeix el sistema de reg perfecte per a totes les condicions, ja que cada planta, sol i ubicació té unes necessitats diferents, però, segons el Departament d’Agricultura, l’eficiència del sistema de reg per gravetat i aspersió no supera el 60%. El reg localitzat pot aconseguir una eficiència del 80%.

La start-up catalana The Blue Dots ha creat un dispositiu que monitora els camps de cultiu amb l’objectiu d’augmentar la collita fins a un 25% i reduir fins a un 30% l’ús de recursos com l’aigua, els fertilitzats i els pesticides. El sistema es basa en l’ús de la intel·ligència artificial, que analitza en temps real una trentena de paràmetres mesurats per un conjunt de sensors aeris i terrestres.

Troba l’article complet a https://www.lrp.cat/innovacio/article/1477509-ni-una-gota-perduda.html