Actualitat

NOVETATS ALS AVALS ICO COVID-19

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

En vista de les necessitats creades per la crisi energètica i de subministraments, el govern espanyol ha aprovat noves mesures sobre els avals públics atorgats arran de la pandèmia.

Recentment s‟han ampliat les mesures de suport a la solvència de les empreses iniciades amb les línies d’avals ICO COVID-19.
#nousuport.cat
Això és el que ha canviat:

  • Circulant. S’ha ampliat fins al 30 de setembre de 2022 (abans era fins al 30 de juny) l’obligació de mantenir les línies de circulant (pòlisses, descompte, confirming, factoring…) per part de les entitats financeres adherides al Codi de Bones Pràctiques (CBP). Així, si una empresa té un préstec amb garantia ICO COVID-19 i, a més, altres línies de circulant, el seu banc està obligat a mantenir-les fins al 30 de setembre (o fins al 30 de juny de 2023 si aquesta empresa ja es va acollir a alguna mesura del CBP).
  • Facturació. Per accedir a l’ampliació dels terminis de finançament (o a l’ampliació del termini de carència) era necessari el requisit del descens de facturació almenys en un 30% entre el 2019 i el 2020. Doncs bé, s’ha eliminat aquest requisit i, per tant, s’obre la porta a que més empreses puguin beneficiar-se d’aquestes mesures.
  • Més carència. Les empreses pertanyents als sectors més afectats per l’increment dels costos energètics (agrícola, ramader, pesquer i de transport per carretera) amb un préstec en carència de capital poden ampliar aquesta carència en sis mesos addicionals. I en cas que s’hagi esgotat la carència, podrà sol·licitar una carència addicional pel mateix termini.

Paral·lelament, s’ha aprovat una nova línia d’avals públics en les mateixes condicions que les anteriors i que es podran sol·licitar fins al 31 de desembre del 2022. Tanmateix, aquesta mesura implica més endeutament. Per a sol·licitar-la, per tant, caldrà presentar a l’entitat bancària un pla de tresoreria realista que demostri la capacitat de retorn del nou finançament amb base als ingressos actuals i la previsió dels futurs.

 

Els nostres assessors estudiaran el seu cas i us acompanyaran en el procés per sol·licitar les mesures a què es pugui acollir