Actualitat

OnlyFans, Wallapop o Vinted hauran d’informar Hisenda per vendes superiors a 2.000 euros o 30 operacions

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Wallapop, Vinted, OnlyFans o Twitch, en el punt de mira a partir de l’any que ve. La directiva europea obligarà a totes les plataformes digitals a compartir informació sobre els seus venedors amb les autoritats fiscals dels països de la Unió Europea. A partir de l’1 de gener de 2024, sempre que hagin realitzat més de 30 operacions o hagin obtingut més de 2.000 euros en les seves vendes, les plataformes estaran obligades a recopilar, verificar i comunicar informació sobre determinats venedors que utilitzen els seus serveis.

Segons la directiva DAC 7, aquesta informació ha de recopilar-se i verificar-se cada any natural (de l’1 de gener al 31 de desembre de cada any) i ha de ser comunicada per les plataformes com a màxim el 31 de gener de l’any següent. Aquesta nova directiva afectarà aquells venedors que utilitzant serveis transaccionals en plataformes com Wallapop o Vinted hagin venut 30 articles o més, o rebut més de 2.000 euros de les vendes. Des de Wallapop, per la seva part, ja han explicat que si el venedor compleix algun d’aquests casos, es posaran en contacte per correu electrònic i el centre de notificació perquè completi els camps amb la informació requerida.

 

Operadors digitals

Els operadors hauran d’aplicar procediments de diligència, amb especial atenció a la residència, per verificar i tractar la informació dels venedors que operen a les seves plataformes o que presten serveis a usuaris, amb l’excepció de les administracions i les cotitzades. Les plataformes hauran d’identificar als mateixos operadors i venedors, les activitats que desenvolupen, el pagament al venedor i la identificació dels comptes de cobrament, així com els tributs, comissions, tarifes o altres quantitats retingudes o cobrades.

Això s’aplicarà a l’arrendament i cessió temporal de béns immobles i mitjans de transport, serveis personals i de venda de béns i es presentarà el mes de gener següent a la transacció. Així mateix, també estaran exempts d’obligacions aquells operadors que provin que han comunicat la informació per via d’altres operadors i les plataformes que estan domiciliades en països que tinguin convenis d’intercanvi d’aquest tipus de dades amb la Unió Europea.

 

Per continuar llegint entra en el següent enllaç: https://www.elnacional.cat/oneconomia/ca/economia/onlyfans-wallapop-vinted-informar-hisenda-vendes-superiors-2000-euros-30_1140047_102.html