Actualitat

Que no et falsifiquin el DNI! Com fer-ne una còpia amb seguretat per evitar-ne l’ús indegut

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

La policia d’Elx ha ideat un mètode per evitar que tercers puguin utilitzar les dades oficials dels usuaris en gestions per a les quals no s’havia cedit el document, i es pot dur a terme des del mòbil en quatre passos

La creixent digitalització de la vida, tant pel que fa al lleure com si es tracta d’accions administratives, comporta cada dia més perills. Tot i això, els podem evitar si prenen les precaucions adequades.

El pèrit judicial informàtic forense Bruno Pérez ha explicat al “Tot es mou” com podem evitar que ens falsifiquin el DNI en cas que l’hàgim d’escanejar per fer alguna gestió. Actualment, ens demanen una còpia escanejada del carnet per a qualsevol requisit telemàtic, com reservar una habitació un apartament per internet, cosa que milers de persones faran ara que s’acosta l’època de vacances.

La policia d’Elx ha divulgat una manera molt senzilla per curar-nos en salut utilitzant el mateix telèfon:

  1. Per començar, fem la foto del DNI que necessitem, per tots dos costats, si cal.
  2. Obrirem la fotografia i activarem l’editor d’imatges. Tots els mòbils en tenen i sol estar indicat amb la icona d’un llapis.
  3. A l’edició hi ha una opció per introduir un text. Així, podem introduir una marca d’aigua sobre la imatge amb un missatge que invalidi la foto per a qualsevol ús inconvenient. Per exemple: “Còpia exclusiva per…” o “No vàlid per a tràmits administratius”.
  4. Amb l’editor també podem difuminar parts de la imatge que no siguin imprescindibles per al tràmit que volem fer, com la data de caducitat o el número de l’equip que ha expedit el carnet. La qüestió és donar el mínim de dades possible.
  5. Per descomptat, la màxima precaució ha de ser no enviar la imatge a cap persona o institució que no sigui oficial.

 

https://www.ccma.cat/tv3/tot-es-mou/una-manera-facil-i-senzilla-per-evitar-la-falsificacio-digital-del-dni/noticia/3233584/