Actualitat

Retirades les Bahames, Belize, Seychelles i les Illes Turks i Caicos de la llista de la UE de territoris no cooperadors a efectes fiscals

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

El Consell ha actualitzat la llista de la UE de països i territoris no cooperadores a efectes fiscals, retirant les Bahames, Belize, Seychelles i les Illes Turks i Caicos, passant a constar 12 països i territoris.

En la llista de la UE de països i territoris no cooperadors únicament figuren els països i territoris que no han dut a terme un diàleg constructiu amb la UE sobre governament fiscal o no han assolit el seu compromís de posar en pràctica les reformes necessàries per respectar una sèrie de criteris objectius de bon governament fiscal. En concret, en relació amb la transparència fiscal, l’equitat fiscal i l’aplicació de les normes internacionals de prevenció d’erosió de la base imposable i el traspàs de beneficis.

Es tracta d’una llista que va ser creada el desembre de 2017 i que forma part de l’estratègia exterior de la Unió Europea en matèria de fiscalitat. Té per objectiu contribuir als esforços en curs per promoure el bon governament fiscal en el món. A aquests efectes, les jurisdiccions s’avaluen conforme a un conjunt de criteris imposats pel Consell (que comprenen la transparència i l’equitat fiscal i l’aplicació de normes internacionals concebudes per evitar l’erosió de la base imposable i el traspàs de beneficis). Per la resta, és una llista dinàmica, que s’actualitza dues vegades a l’any, per seguir l’evolució (normalment a febrer i octubre). De fet, la pròxima revisió està prevista per octubre 2024.

La llista figura a l’annex I de les Conclusions del Consell sobre la llista de la UE de països i territoris no cooperadors a efectes fiscals. Així mateix, en aquestes conclusions, també es recull un document sobre la situació actual (annex II), en el que s’indiquen els països i territoris cooperadors que han introduït noves millores en les seves polítiques fiscals o en la cooperació en aquest àmbit.

Per continuar llegint entra al següent enllaç: https://www.iberley.es/noticias/retiradas-las-bahamas-belice-seychelles-y-las-islas-turcas-y-caicos-lista-ue-territorios-no-cooperadores-efectos-fiscales-33265