Actualitat

Si has fet la ‘mili’ a la teva joventut, tens un gran benefici per a la jubilació

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

El servei militar obligatori va deixar de ser obligatori a Espanya fa molts anys. El 2001, el govern espanyol de José María Aznar va posar fi a la mili. Tot i això, l’acord es va forjar 5 anys abans al conegut ‘Pacte del Majestic’ on Jordi Pujol va reclamar aquesta mesura per investir el dirigent del PP.

Dit això, els ciutadans que sí que van complir amb aquest servei compten amb un avantatge respecte a la jubilació. Cal remarcar que aquest període no serveix per cobrar el 100% de la pensió ni permet guanyar més diners. El principal benefici és un altre.

 

Quins beneficis té la mili per a la jubilació?

El veritable avantatge per als que van fer el servei militar és que poden anticipar la seva jubilació. El servei militar compta com a temps cotitzat per a les persones que vulguin avançar el final de la vida laboral.

La jubilació anticipada permet als treballadors retirar-se voluntàriament fins dos anys abans de l’edat ordinària i fins quatre anys abans en casos involuntaris. Els beneficiaris han d’haver cotitzat un mínim de 35 anys a la Seguretat Social, i 2 han de ser en els 15 anys previs a sol·licitar la bestreta. En canvi, les persones que hagin d’abandonar el mercat laboral de manera involuntària han de presentar 33 anys cotitzats.

Per tant, aquests 12 mesos de mili poden ser utilitzats per arribar al període necessari per anticipar la teva jubilació, sigui voluntària o no.

Per acreditar que s’ha fet servei militar, cal sol·licitar el certificat corresponent. Aquest tràmit és obligatori i la Seguretat Social ho reclamarà en el moment de la jubilació. Per obtenir-lo, heu d’anar a delegació o subdelegació del Ministeri de Defensa de la vostra província.

Per emplenar el document corresponent cal adjuntar una còpia del DNI i la cartilla militar. Un cop complet, cal anar a l’oficina de la Seguretat Social i demanar que aquell any de mili s’inclogui a la vida laboral. Aquests 12 mesos de servei se sumaran als teus anys cotitzats.

Un cop s’aprovi la resolució, ja podreu sol·licitar la vostra jubilació anticipada. I és que la mili pot haver estat una experiència complicada per a molts ciutadans, però ara pot ser un gran avantatge per retirar-te amb antelació.