Actualitat

Hisenda utilitzarà fons de la UE per controlar en temps real les factures de les pimes

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Hisenda vol que el Kit Digital per pimes subvencioni l’entrada de les pimes en un sistema de facturació instantània per controlar la gestió de l’IVA

Hisenda buscava un sistema que li permetés controlar la facturació de les pimes en temps real, un model que ja aplica des del 2017 a les grans empreses. Ha arribat l’oportunitat a través del Pla de Recuperació, que el conjunt d’òrgans de l’administració pública encarregats de la gestió i recaptació d’impostos volen que subvencioni l’entrada de les pimes per la remissió instantània de tiquets per controlar el compliment en la gestió de l’IVA. Així com armar un mecanisme que permeti la implementació total del nou esborrany de l’IVA que prepara. D’aquesta manera suggereix un document que ha obert a consulta pública, que aprofita que ha de desenvolupar les noves exigències contra el software de doble ús que preveu la ‘Ley de Lucha contra el Fraude Fiscal’, en vigor des del 10 de juliol.

En concret, es tracta d’habilitar un sistema per pimes similar al ‘Suministro Inmediato de Información’ (SII) que afecta en les empreses amb una facturació de més de 6 milions d’euros. Consisteix a haver d’enviar en els òrgans de l’administració pública encarregats de la gestió i recaptació d’impostos la informació de les factures cada quatre anys. Existeix un sistema que efecte també a pimes en les Agències Forals, que es denomina ‘Ticket Bai’, tot i que des de l’Agència Tributària (AEAT) es rebutja que es vagi a replicar de manera completa. I per això, volen aprofitar l’oportunitat dels fons europeus de la mà del Kit Digital, iniciativa del Govern actualment presentada amb una dotació de 3.000 milions d’euros, que té com a objectiu subvencionar la implantació de solucions digitals disponibles en el mercat per aconseguir un avanç significatiu en el nivell de maduresa digital.

 

Per continuar llegint entra aquí.