Actualitat

Les multes d’Hisenda per fer transferències amb la família: com evitar-les

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Amb aquests consells podràs evitar sancions per part de l’Agència Tributària

Les transferències bancàries entre familiars són a l’ull de l’huracà d’Hisenda. Avui dia ja és una cosa molt habitual enviar un Bizum o fer una transferència a un amic o un familiar. Aquests moviments, però, no s’escapen a l’atenta mirada d’Hisenda.

Cada vegada és menys comú fer servir els diners en efectiu com a mètode de pagament. Això ha fet que estigui de moda fer transferències bancàries de caràcter immediat. Arran d’això, la vigilància ha augmentat.

El clar objectiu de l’Agència Tributària és acabar d’una vegada per sempre amb els intercanvis il·legals de diners. Per això, s’han dut a terme nous sistemes per tal de vigilar qualsevol classe de moviment que pugui resultar sospitós.

 

El frau fiscal, al punt de mira d’Hisenda

Com diem, l’objectiu principal d’Hisenda és evitar certes activitats il·legals. Algunes són el frau fiscal, el blanquejament de capitals o l’evasió d’impostos, entre d’altres.

La recomanació principal, en aquest sentit, és tenir cada cop més cura quan es duguin a terme o es rebin transferències. Sí, encara que l’emissor o receptor sigui un amic o un familiar i encara que això s’estigui fent a través de Bizum.

 

Què cal tenir en compte davant d’un préstec o una transacció familiar

En cas que parlem d’una transacció o un préstec amb un familiar, hi ha alguns factors legals que cal tenir en compte. Aquests són, per exemple, els límits que podem enviar o rebre, així com l’impost que toqui.

Un bon exemple rau en l’impost a donacions o el de transmissions patrimonials. Els moviments que siguin de més de 6 mil euros arribaran a Hisenda. El mateix passa amb les transaccions de 10 mil euros o més.

El banc avisarà Hisenda d’aquest tipus de moviments. No obstant això, no es consideraran il·legals si l’usuari pot justificar d’on provenen els diners que s’han mogut.

 

Què passa amb l’impost a successions i donacions i el de transmissions patrimonials

En el cas de l’impost per transmissions patrimonials, cal notificar-ho a l’Agència Tributària a través del model 600 dins de 30 dies hàbils. El termini, per descomptat, també és un punt que cal tenir molt en compte, ja que sempre caldrà respectar-lo. En aquest cas, la recomanació és ser molt curós amb certs moviments de diners, a més de les notificacions.
Article complet aquí.