Actualitat

Transicions i economies de pandèmia

Comparteix

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Després de vuit mesos de tragèdia, ja hi ha hagut prou temps perquè la investigació econòmica acadèmica hagi pogut fer el que li toca, el que ens toca: estudiar els fonaments de la crisi, caracteritzar-ne els resultats i, en la mesura del possible, identificar vies de sortida o línies de solució. Aquestes són algunes de les principals conclusions a què hem arribat:

Hem identificat una major devastació econòmica en els trams més dèbils de l’estructura empresarial i ocupacional, és a dir, a les microempreses i a les pimes, i en les persones amb menys protecció laboral i ingressos salarials, generalment menys qualificades.

La dinàmica de destrucció/aturada de llocs de treball per sectors d’activitat posa de relleu que aquells sectors que s’han mostrat més flexibles amb la instauració de pràctiques remotes o virtuals de treball, producció i atenció a la demanda són els que han patit menys els efectes negatius de la crisi.

 

Per llegir l’article d’opinió complet d’en Joan Torrent-Sellens, catedràtic d’economia de la UOC, entra en el següent enllaç:
https://www.leconomic.cat/article/1874525-transicions-i-economies-de-pandemia.html